Vreau în primul rând să vă salut şi, desigur, să vă urez bun venit. De ce am ales să fac acest blog, despre acest subiect? Ei bine, consider că subiectul discutat aici este de o importanţă majoră pentru viaţa oricărui om, întrucât avem puterea noi înşine de a ne oferii pe tavă tot ceea ce ne dorim cu adevărat, avem deci şansa la fericire, căci la urma urmei acesta este scopul final al fiecăruia, nu? :)

marți, 17 iulie 2012

Ce este o tulpa?

             Fiind primul articol consider că este necesar să încep cu o prezentare de ansamblu asupra conceptului în sine. "Tulpa" este un concept de origine budistă, preluat în occident sub denumirea de formă-gând sau thoughform în limba engleză. Pe scurt tradiţia budistă ne spune că o tulpa este o emanaţie spirituală, energetică, realizată de un individ, ori de un grup, printr-un act de voinţă, în principiu purtând un scop. Aşadar o formă-gând este o entitate creată de om, pentru a-i deservii acestuia cu un scop şi a produce un anume rezultat în lumea materială. În principiu, odată cu atingerea scopului, aceasta va dispărea, se va "dizolva" în neant. Forma-gând stă la baza oricărei forme de magie, vrăjitorie ori religie. Eliberându-ne din gândirea primitivă referitoare la descântece, vrăji ori rugăciuni, trebuie să înţelegem că nu ritualurile ori cuvintele în sine sunt cele care produc efectul, ci este vorba doar de voinţa agentului şi de energia pe care acesta o acordă scopului dorit, astfel informaţia, dorinţa acestuia este "sufletul" unei forme-gând, to do-ul, iar energia care înveleşte şi susţine acest to do este echivalentul trupului, este un simplu vas pentru a nu se pierde informaţia în neant.
              Oamenii au număr uriaş de gânduri în fiecare clipă, fiecare din acestea are o vocaţie spre a devenii o formă-gând, însă mare masă a gândurilor cotidiene se pierd pur şi simplu în neant, deoarece nu sunt susţinute de o dorinţă suficient de intensă şi aşadar nu primesc nici un corp energetic care să le servească. Ca regulă, pentru crearea unei tulpe este necesar un act de voinţă, conştient şi intens, desigur în mod excepţional acestea pot lua naştere şi în mod inconştient dar intens, dintr-o frică spre exemplu, dar despre acest subiect vom discuta cu o altă ocazie.
              Oricine poate crea o formă-gând. Acesteia i se poate oferii orice scop, fără excepţie, iar rezultatul pe care aceasta îl va produce în lumea materială, va direct proporţional cu intensitatea dorinţei celui ce o crează şi a intensităţii concentrării la momentul creării atunci când o face în mod conştient.
             

Un comentariu: